EKİP İŞ BAŞINDA

Beylikdüzü’nden Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya uzanan gönül köprüsü EKİP tarafından gerçekleştirilen gezide bölgeye yapılacak yatırım ve yardımlar mercek altına alındı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Platformu (EKİP) icra kurulu üyelerinden Diyarbakır ve Şanlıurfa gezisi. Bir dizi temasta bulunmak için gerçekleştirilen gezide, bölge için daha önce gerçekleştirilen sosyal projelerin sonuçları da görüldü. Küçük ayaklar üşümesin kampanyasıyla ilkokullara kışlık giysi ve ayakkabı yollayan platform üyeleri, bilgisayar ihtiyacını karşıladığı ve kitap yardımında bulunduğu okullarda da öğrencilerle buluştu.

İLK DURAK DİYARBAKIR

EKİP’in Başkanı Hayrettin Peksoy, BEYGİAD Başkanı Ferhat DEMİREL, İSTKAYDER Kurucu Başkanı Fikret ŞAHİN, Büyükçekmece Kayserililer Dernek Başkanı Fatih Uzun, Başakşehir İş Adamları Derneği Başkanı Metin Yıldırım, İş adamları Zeynel Ataman, Halil İbrahim Çeçen, Musa Çavuş, Serhat Demirel, Durin Ajans Yönetim Kurulu Başkanı  Leyla Peker ve Ses Sanatçısı Ceylan Kaya’nın yer aldığı gezi, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaretle başladı. Samimi ve sıcak ortamda geçen görüşmelerde, genel başkan Hayrettin Peksoy’un sözcülüğünde, EKİP misyonu ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verildi. Peksoy, bölgenin gelişmesinde çorbada tuzlarının olmasını istediklerini söyledi.

KISA SÜREDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Vali Aksoy da, Diyarbakır’da devletin yaptığı çalışmaları anlatırken sosyal sorumluluk projelerine verilecek katkıların önemine değindi. EKİP heyeti daha sonra Diyarbakır sokaklarını gezerek esnafla buluştu. Vali ile birlikte halkın taleplerinin dinlenmesinin ardından EKİP üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile bir araya geldi. Atilla, kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken Peksoy da, kısa sürede Diyarbakır’daki değişimden ötürü kendisine teşekkür etti.

PEYGAMBER ŞEHRİ URFA

Gezinin ilk ayağı Diyarbakır’da manevi ve kültür alanlarını da gezen heyet daha sonra Şanlıurfa’ya geçti. Burada da esnaf ve vatandaşlarla görüşerek ileride gerçekleştirecekleri sosyal projeler için veri toplayan platform üyeleri Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından misafir edildi.

ÇOK YARARLI BİR GEZİ OLDU

Üç gün süren geziyi değerlendiren EKİP heyeti, basının ve siyasi yozlaşmanın yarattığı ön yargı nedeniyle gezi öncesi tedirginliklerinin olduğunu, ancak bölge insanının sıcak tavrı sonrası bu kötü algının kaybolduğunu söyledi. İstanbul’da bölge anlatılırken Irak ya da Suriye gibi anlatıldığını ancak bunun bir gerçeklik payının olmadığını belirten heyet başkanı Peksoy, ‘3 günlük izlenimimiz, bizlere aslında buraların neden karıştırılmak istendiğini, ülkemizin diğer bölge inşalarının neden korku ve ön yargı ile buralardan uzak tutulmak istendiğini bizzat gösterdi. Çünkü bu iki şehrimizin de ortak özelliği tüm olumsuz süreçlere rağmen, vatanına ve milletine bağlı kalmalarıdır’ dedi.

GÖZLERDEKİ SEVİNDİRİCİ UMUT

Peksoy düşüncelerini şöyle aktardı: ‘İki şehrimizin de yapısal ve şehircilik anlamında ortak noktası, İstanbul gibi metropoller ile yarışacak olması. Kepenklerini kapatmaktan bıkmış esnaf ile huzura, sükunete aç bırakılmış halkın mevcut ortamdan duyduğu memnuniyeti yalnızca sözlerinden değil, umut dolu gözlerinden okumak mümkündü.”

İNANÇ TURİZMİ CANLILIK KATACAK

İnanç turizmi açısından mükemmel bir potansiyele sahip bu iki şehrimizde huzurun tesis edilmesi ve yatırımların devam etmesiyle başlı başına kendine yeten bir turizm potansiyeli var. Diyarbakır sur içinde yapılan restorasyon ve bölgenin halkın ziyaretine açılmasıyla, İstanbul’da Sultanahmet ve Eyüp benzeri bir çekim alanı oluşturulmuş. Her iki ilimizde yapılması gereken, sanayi ve tarım yatırımları ile nüfusun büyük oranına sahip genç neslin işsizlikten kurtarılmasıdır. Böylelikle huzura kavuşan halkın maddi mutluluğu tesis edilerek, kalıcı ve sürekli bir çözüm yoluna girilmiş olur. Bölgedeki kamu idarecilerinin, gayret, azim ve öz güveni heyetimize umut ve nasihat oldu. Teröre ve dış kışkırtmalara pabuç bırakmamaya idareciler ile bölgede arzu edilen hedeflere ulaşabileceği su götürmez bir gerçektir. Bizler bu ziyaret vesilesiyle edindiğimiz veri ve gözlemleri ülkemizin her yerine aktaracak, istihdam, girişimcilik ve eğitime destek faaliyetleri hakkında projeleri hayata geçirmek üzere çalışma başlatacağız’. Peksoy, kendilerinin edindiği bu deneyimin daha geniş kitlelere aktarılması için de bölgeye yeni geziler düzenleyeceklerini de ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir