LONCA DERGİSİ RÖPORTAJI

İSTKAYDER BAŞKANI FİKRET ŞAHİN İLE  İNŞAAT – EMLAK – DERNEKLER ÜZERİNE SOHBET ETTİK

Berilefe İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Fikret Şahin ile iş dünyası ve Beylikdüzü ilçesinde yapımı devam eden projeler, aktif rol aldığı sivil toplum kuruluşları hakkında sohbet ettik.

Ramazan Ayının birinci gününde bir araya geldiğimiz İSTKAYDER Başkanı İnşaat Mühendisi Fikret Şahin ile yönetiminde bulunduğu dernekler ve Beylikdüzü ilçesindeki çalışmalar ile ilgili sohbet ettik. Nerede yaşarsa yaşasın, Kayserililerin sorunlarına çare, sevincine ise ortak olmak amacıyla 2011 yılında başlatmış oldukları çalışmalar ile, birlikteliği, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları yaşatmayı ve geliştirmeyi amaç edinen, ayrıca hemşehrileri arasında iletişim kurarak, projeler üreten ve hayata geçirme çabası ile faaliyetlerini yürüten Şahin, özellikle öğrenci yurdu ve eğitim bursu destekleri alanında çalışmaları ile dikkat çekiyor.

ÇM İnşaat ve Beril Efe İnşaat Projeleri ile ilçede öne çıkıyor

Beylikdüzü bölgesinde ÇM İNŞAAT ve Beril Efe İnşaat firmaları ile de inşaat sektöründe faaliyetlerini yürüten İnşaat Mühendisi Fikret Şahin, Beylikdüzü ilçesinde tamamladığı Poyraz Evleri Projesi ve Gönül Evleri projesi ile de ilçe sakinlerine lüks yeni yaşam alanları üretiyor. Her bütçeye uygun seçenekler ile insanlığı ve gelişimi ön planda tutan, yüksek kaliteye inanan, teknolojiye önem veren bir anlayışla, nitelikli binalar yapma yolunda ilerleyen ŞAHİN, aynı zamanda bitirdiği projeler ile sağlıklı bir kurumsal kimlik ve çağdaş üretim yapısına ulaşmayı amaç edinmiş bir inşaat ve taahhüt kuruluşu olma yolunda hızla ilerliyor.

Yönetim Kurulu Üyesi Olduğu BEYGİAD ise Beylikdüzü ilçesinin en aktif ve tanınan sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor.

Beylikdüzü ilçesinde KOSGEB kursları ve eğitim seminerleri ile gençlere iş imkanı hazırlayan eğitici atölyeler düzenleyen BEYGİAD, gençlere örnek olması adına İstanbul’un önde gelen iş adamlarının başarı hikayelerinin de aktarıldığı programlarla iş dünyasına örnek olmaya çalışıyor. Eğitime ve öğretime büyük ölçüde kıymet veren ve yılda 100’den fazla öğrenciye burs imkanı sunan İstkayder Başkanı Fikret Şahin, Beygiad vasıtasıyla da ilçede yaşayan insanlara daha fazla eğitici etkinlik ulaştırılmasına katkı sağlıyor.

Fikret Şahin önümüzdeki aylarda, Beylikdüzü ilçesinde Mantı Festivali düzenleyeceklerinin müjdesini verdi. İSTKAYDER’in yapı olarak, hemşehri derneğinden ziyade, iş dünyasını içerisinde bulunduran bir dernek yapısında olduğunu, çalışmaların iş adamları tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Beylikdüzü bölgesinin gelecek açısından önünün açık olduğunu ifade eden Şahin, Beylikdüzü’nün göç alan bir bölge olduğunu belirterek, bölgedeki boş alanların son üç yıllık bir dönemde dolduğunu, binaların ise hızlı bir şekilde dolmaya devam ettiğini ifade ederek, kalabalık yaşamdan kaçan insanların, ağaçlı ve nezih bir yaşama geçmek istediğini, insanlar bu tercihlerini ise Beylikdüzü ilçesinden yana kullandığını, bu durumun ise Beylikdüzü ilçesini cazibe merkezi yaptığını söyledi.

(Lonca Dergisi İmtiyaz Sahibi Durbey Duran’ın Fikret Şahin ile yaptığı 2014 tarihli söyleşi haber metnidir)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir